Floristen in spe zetten sterke prestaties neer op Fleuramour 2016

Op de 21ste editie van Fleuramour streden de studenten Bloemschikken van Citaverde Maasmechelen, PTI Kortrijk, PCVO Maasland en het IHT Gembloux tegen elkaar voor een felbegeerd podiumplaatsje en een prijzenpakket. Alle studenten kregen de opdracht een prinsen-of prinsessenkapsel en een vegetatieve structuur te maken die past bij het thema van Fleuramour, namelijk, vuur (winter), lucht (lente), water (zomer) en aarde (herfst). 

Floraal kapsel
Het meest betoverende prins(essen)kapsel werd gecreeërd door Riny Vanden Berck (PCVO Maasland). Zij werd op de hielen gezeten door Lilan Brouns (PCVO Maasland), die op de tweede plaats eindigde met haar koninklijke kapsel. Noémie Tintinger (IHT Gembloux) ging voor allround originaliteit. Haar sprookjesachtige totaalpakket leverde haar een derde plaats op.

Vegetatieve structuur
Joren Vanovertveldt (PTI Kortrijk) wist de jury warm te maken met zijn design ‘Verwarm je’. Maxim Verkruysse (PTI) wist met zijn “Mazerunner” het zilver in de wacht te slepen. De derde plaats ging naar Whitney de Raden en haar zonnebloemen.

 

Daarnaast was er nog een extra prijs voor de studenten van de avondschool voorzien. Die ging naar Cécile Kenzeler.

De creaties van het aanstormend talent zijn nog tot en met maandag 26 september te bezichtigen op het zonovergoten domein van de landcommanderij Alden Biesen.

Proficiat aan alle deelnemers!

Floristen in spe zetten sterke prestaties neer op Fleuramour 2016

One thought on “Floristen in spe zetten sterke prestaties neer op Fleuramour 2016

Comments are closed.

Scroll to top
%d bloggers like this: